JE MAG BEST VERDRIETIG EN ANGSTIG ZIJN!

Deze ongewone en bizarre tijd heeft niemand van ons nog ooit meegemaakt. Onvoorspelbaar en onzeker, onbekend en onvoorbereid. Wie van ons wist of weet wat er ons te wachten staat. Wie van ons krijgt af en toe geen buikpijn van alle berichten over nog meer mensen op de IC’s, flattening the curve, ouderen die kwetsbaar zijn en niet meer bezocht mogen worden. Wie van ons zet af en toe de nieuwsstroom niet stop, omdat we het even niet willen horen.

Er zijn momenten in ons leven die we even niet kunnen beïnvloeden, die overkomen ons nu. Dan neemt zo nu en dan, onbewust vaak, ons systeem het van ons denken over en voelen we ons verdrietig en angstig. Hoe blijf je sterk en positief als je je kinderen, en partner, 24/7 over de vloer hebt. Hoe ga je juist nu om met verlies van een geliefde of de geboorte van een ander. Hoe zorg je dat je de sociale afstand bewaakt en toch verbonden blijft. Collega’s mist en misschien wel twijfelt of je jouw baan nog hebt na deze isolatie.

Waar we in deze spookachtige tijd wel invloed op hebben is onze mindset. Onze mentale veerkracht wordt nu enorm uitgedaagd. Jouw mindset kun je optimaal trainen, juist nu!
Kijk eens in de spiegel of elkaars ogen, dat kan ook online. Zie eens hoe mooi de ander is, hoeveel kwaliteiten je daar herkent. Spreek die waardering hardop uit. Tegen jezelf in de spiegel of tegen elkaar, juist nu er anderhalve meter of glasvezel tussen zit. Geef elkaar een boost dwars door alles heen. Neem eens de tijd om tenminste 50 persoonlijke kwaliteiten te noemen. Die je normaal gesproken groots maken, uniek, authentiek, krachtig, positief en zelfverzekerd. Zie dat je integer bent, altijd klaar staat voor een ander, zorg draagt voor ieder, liefdevol naar je kinderen, sexy voor je partner, het hart op de tong hebt, rustig, nadenkend en analytisch, open en eerlijk bent. En zo maar door naar wat bij jou en die ander past. Op naar de 50!

Je mag best verdrietig en angstig zijn. En weet dat je weer een moment pakt waarop jouw kwaliteiten ten volle zichtbaar worden!

Ik geef je graag die 50 persoonlijke complimenten. Je mag me altijd bellen, zoomen, skypen of appen. Juist nu!

Hugo Meijs
06 24 57 77 54

Zo snel als mogelijk organiseer ik weer een PODIUM waar je een vloer krijgt om met al die kwaliteiten aan de slag te gaan.

BEREID JE VOOR JEZELF TE ZIJN!

Vind je het spannend om voor een groep te staan?
Ben je bang dat anderen zien dat je zenuwachtig bent?
Baal je van weerstand en lastige vragen?
Heb jij lef genoeg om helemaal jezelf te zijn?

In mijn workshops PODIUM VOOR PRESENTEREN kom ik heel wat deelnemers tegen die met spanning willen leren omgaan. Ze willen leren hoe ze met meer zelfvertrouwen zichzelf durven presenteren. Ze herkennen vaak dat de voorbereiding zich richt op de inhoud van de presentatie. Nachtenlang sleutelen aan Power Point. Sommigen doen uitgebreid onderzoek naar het publiek. Allemaal natuurlijk heel belangrijk en goed om te doen, maar ze slaan een essentieel element over. De spreker zelf!

Hoe bereid je jezelf voor om jezelf te durven zijn?
Wat doe jij om jezelf mentaal en fysiek te prepareren? Ik start de workshops met oefeningen die gericht zijn op ademhaling, concentratie, lijf en ruimte. Ken en herken de eigen flow van de adem, toch wel de allerbelangrijkste bron van presenteren. Van het hele leven! Daarna doen we oefeningen om het lijf een warming-up te geven, immers jij staat voor een groep die alles scherp observeren. Die luisteren niet zomaar naar jouw inhoud, die kijken eerst of ze je kunnen vertrouwen en of je congruent bent in wat je laat zien en wat je vertelt. Dus hoe zorg jij voor jezelf in de voorbereiding?

Ken je kwaliteiten, waar je altijd op kunt rekenen. Weet welk doel jouw presentatie heeft. Ken en vertel jouw persoonlijke binding met de boodschap die je wil brengen. Maak dat kort en krachtig duidelijk. Wees nieuwsgierig naar het publiek. Je probeert hen te inspireren en te bereiken dus als dat het geval is schrik dan niet van de reacties maar ontvang ze. Dit laatste ervaren veel mensen nog vaak als weerstand of ‘lastige vragen’ maar eigenlijk is het fantastisch! Je hebt het publiek geraakt!

Tijdens de workshops gaan we verder in op persoonlijke preparatie en het lef om in het ‘hier en nu’ jezelf te presenteren. Direct bruikbare handvatten en tips.

Schrijf je nu in voor de workshops op maandag 20 mei 12.30-16.00 &
zaterdag 29 juni 10.30 – 14.00 in Theater De Cameleon, Amsterdam.

Hugo Meijs

ALTIJD WEER UNIEK ZIJN!

Daar sta ik dan, op het podium dat ik nog niet eerder heb betreden. 

De zaal is leeg. Ik ruik het geboende hout van de toneelvloer. Ik veeg zacht met de buitenkant van mijn hand langs de zwartfluwelen doeken. Ik zie boven me de strakke trusten vol met opkomend licht in alle kleuren van de regenboog. Ik draai speels een rondje met mijn armen wijd. Haal eens diep adem en voel de opwinding als van een kind dat wil spelen.

Onbespied durf ik van alles daar op dat podium, maar heb ik ook dat lef als er publiek zit?! Waarom zou het publiek ook van mij genieten? Heb ik dan iets te bieden wat zij nog niet kennen? Ben ik zo uniek?

Ik heb nog altijd een beetje schroom om het te zeggen, maar inderdaad ik ben uniek. De combinatie van scherp observeren, relativerende humor, lichte directheid, hartelijke gevoeligheid en prikkelende inspiratie. Deze combinatie is, zoals ik die maak, uniek. 

Iedereen is uniek in de combinatie van kwaliteiten en talenten die jij inzet om er voor jezelf en de ander te zijn. 

Ik regisseer nu zo’n kwart eeuw professionals die met allerlei vragen komen over communiceren, leidinggeven, omgaan met weerstand, mentale veerkracht en wat meer. Op basis van al die ervaringen weet ik inmiddels dat heel veel terug te brengen is naar de kernvraag: wie wil jij zijn voor jezelf en de ander.

“All the world’s a stage, and all the men and women merely players; They have their exits and their entrances.”  (Shakespeare)

Jouw speelvloer is de hele wereld, we spelen onze rollen zo goed als we kunnen. Soms spelen we de leidende hoofdrol, vaker de nuttige bijrollen. In beide gevallen geven we invulling aan dat wat er van ons verwacht wordt, zo veel als mogelijk is. Ik geloof dat ieder van ons echt zijn best doet de beste vertolking neer te zetten. 

Er is altijd een behoefte aan een regisseur die overzicht heeft, de kaders stelt en de beweging vloeiend houdt. Ook die rol kunnen we soms zelf spelen. Soms is een klant, opdrachtgever of manager de regisseur.

In dit spel is het heerlijk als je zo dicht mogelijk bij jezelf mag blijven, jouw unieke vertolking van de rollen mag geven. Op ons PODIUM VOOR VERBEELDING mag je jouw combinatie onderzoeken, binnenste buiten keren, jouw rollen en publiek kiezen. Ik verwacht dat je sensationeel van jezelf en anderen versteld zult staan. Ik heb al veel prachtige parels van ‘voorstellingen’ gezien op die zojuist geboende houten toneelvloer!

Schrijf je nu in voor de workshops op 8 maart, 8 april of 20 mei 2019  12.30 – 16.00 in Theater De Cameleon, Amsterdam. 

Hugo Meijs

OP HET TANDVLEES!

“Op het tandvlees!” hoorde ik deze week iemand zeggen met wie ik mocht samenwerken.

Het was antwoord op de vraag hoe het met hem is. Ik voelde direct dat alle energie was weggespoeld. 

Eindejaar vermoeidheid is iets wat velen om mij heen ervaren. Alsof ze uitgeput de eindstreep halen, die ze ergens eind december hebben neergelegd. Imaginair. Begin volgend jaar denken dat ze met wat simpele nieuwjaarswensen weer met frisse energie aan de slag kunnen.

Voornemens heten die. Niet voor niets.

Professionals mogen zich beter voorbereiden op hun performance, fitheid, succes en geluk. Ik vind dat ieders verantwoordelijkheid en ben overtuigd dat ieder van ons gemotiveerd is om ermee aan de slag te gaan. Ik ben van mening dat ieder met zijn of haar geluk aan de slag mag. 

Wat is jouw kern, wat maakt je gelukkig? Waar maak je anderen gelukkig mee? Zijn dat producten en ben je dat zelf? Wat je doet en wie je bent?

Pak eens een schrift en schrijf iedere ochtend waar je over droomt, waar je aan denkt, wat je bezighoudt, waar je jouw energie in steekt en wilt steken.

Ik ben nu een tweetal maanden aan het schrijven, iedere ochtend drie pagina’s. Dit schrijven levert me nu al veel inzichten en creatieve ideeën op. Ik kom steeds dichter bij mijn kern en wat ik wil bijdragen in mijn leven. 

Het idee van de Morning Pages is beschreven door Julia Cameron in haar bestseller ‘The Artist Way’. 25 jaar geleden geschreven om mensen te helpen creativiteit te ontwikkelen. Nog nooit zo actueel! Waarbij creativiteit staat voor flexibiliteit, plezier, focus en geluk.

Jij bent regisseur van jouw geluk. Creativiteit is nodig om wegen en manieren te vinden hoe jij daar vorm aan geeft. Die ontdekking kan dus naar aanleiding van een boek maar er is meer voor nodig dan bewust worden. 

PODIUM VOOR VERBEELDING heb ik opgezet om mensen een plek te bieden om te zoeken en te ontdekken waarin jouw eigen kracht ligt. Met oefeningen word je geholpen te herontdekken wat jouw sterke kwaliteiten zijn. Oefeningen in krachtig ademhalen, durven samenwerken, vertrouwen op de ander, spelen met emoties. 

Wat vormt de basis van jouw houding en gedrag. Waardoor communiceren, spreken in openbaar, leidinggeven of teameffectiviteit sterker zullen worden. Afhankelijk van jouw vraag zullen we je een PODIUM bieden dat bij je past en je uitdaagt.

Voorkom dat je op jouw tandvlees verder moet! Zorg goed voor jezelf! 

Creëer jouw eigen PODIUM VOOR VERBEELDING! 

Schrijf je nu in voor de workshops op 7 of 31 jan 2019  13.00 – 16.30 in Theater De Cameleon, Amsterdam. 

Hugo Meijs

TRANSITIE SCHREEUWT OM VERBEELDING!

Deze tijd van verandering vraagt veel van ons. Maar wat precies?

Iedereen moet sneller, doelgerichter, resultaat gedreven, pro-actiever, innovatiever, verantwoordelijker, leuker, succesvoller …

Maar wat als je vaardigheden niet toereikend genoeg lijken te zijn. Dan hoor je niet anders dan dat je uit jouw comfortzone mag reiken. Stress! Of stretch! Dat maakt dan even niet meer uit. Zo veerkrachtig zijn we niet direct.

Ieder van ons weet hoe lastig het is om gedrag even aan te passen. Hoe moeilijk om ons denken richting ander perspectief te sturen. We doen en laten natuurlijk niet voor niets zoals we doen en laten. Leverde ons onder andere rust en vertrouwen op. Nu moeten we plotseling in actie komen, onszelf opnieuw uitvinden. Veel gehoorde term ‘beste versie van jezelf’ nadat we jaren bezig zijn geweest met ‘2.0’.

Er is lef nodig om te veranderen, en bovenal schreeuwt transitie om verbeelding! “Eerst zien, dan geloven”. Pas als we een heel duidelijk overtuigend beeld hebben van de toekomst, voortdurend in verandering trouwens, durven we wellicht. Het beeld zal een inspirerende prikkel moeten zijn die ons geloof in onszelf biedt dat we eraan kunnen voldoen.

Volgens mij zijn de meesten van ons sterk en intrinsiek gemotiveerd aan het werk. Dus wanneer een appèl wordt gedaan op vernieuwen dan moet die prikkel wel heel duidelijk zijn verbeeld. Kunnen we geen plaatje maken van wat ons staat te wachten dan is de kans groot dat we niet al te veel bewegen. Sommigen gaan totaal niet bewegen in de hoop niet op te vallen, en anderen vluchten. Ik ken ook genoeg mensen die boos en gefrustreerd zijn. Ieder kent zijn eigen freeze, flight en fight-patronen.

Om in actie te komen hebben we een lonkend perspectief nodig. Als we dat geloven komen we voorzichtig in actie. Hoe sterk als je je verbeeldt wat je mag doen om in dat nieuwe beeld te passen, of er actief aan mee te werken en bij te dragen. Daar heb je dus verbeeldingskracht voor nodig. Creativiteit. Durven denken in een ander perspectief, de mogelijkheden zien en de hindernissen en blokkades zodat je er omheen kunt.

Dit vraagt een plaats waar je, alleen of met anderen, leert te ontdekken welke talenten en kwaliteiten jij wel en nog niet hebt om bij te dragen. Een plek waar je in vertrouwen en veiligheid deze spannende zoektocht kunt doen. Een inspirerende vloer waarop je mag proberen en spelen met deze nieuwe inzichten. Oefenen en beter worden, vallen en opstaan.

Ik bied professionals een PODIUM VOOR VERBEELDING. In kleine theaters in Nederland ga ik graag met jou, jouw team, aan de slag om te ervaren hoe rijk verbeelding nu eigenlijk is. Wat prachtige en scherpe toekomstperspectieven met jou doen als professional, als mens. Hier op dit PODIUM zal je worden uitgedaagd, opgevangen, versterkt en beelden ontdekken die je nog niet eerder van jezelf had!

Stel je eens voor!

Schrijf je nu in voor de workshops op 7 of 31 jan 2019  13.00 – 16.30 in Theater De Cameleon, Amsterdam.

 Hugo Meijs